Music archiv - Class Rock

Blodwyn Pig


Mick Abrahams a Blodwyn Pig


Blodwyn PigMick Abrahams: guit, voc.
Jack Lancaster; horn, flute
Andy Pyle; bass
Ron Berg, drums
Clive Bunker; drums
Graham Waller; key
Peter Banks; guit.
Ritchie Dharma; drums
Gordon Murphy; sax.
Dick Heckstall-Smith; sax a další

Na obrázku dole o 25 let později
se svým starým přítelem Ianem

Žánr: Blues, Rock, Jazz
Doporučení: Ahead Rings Out
Založeni: Mickem Abrahamsem po jeho odchodu z JETHRO TULL.

Viz také www: Blodwyn Pig


Blodwyn Pig


Ian Anderson se cítil čím dál, tím víc šéfem JETHRO TULL a TULL začali být pro Micka Abrahamse moc komerční.
Důsledkem toho bylo, že vystoupil z JETHRO TULL a založil BLODWYN PIG.
Vystoupením na legendárním "Isle Of Wight Festival" v roce 1969 se stala skupina známou.

První deska "AHEAD RINGS OUT" se dost dobře prodávala.
Následující LP "GETTING TO THIS" zklamalo Abrahamsovi fanoušky.

PIG se rozpadli a byl založen MICK ABRAHAMS BAND.
Po dvou neúspěšných albech, skončil Abrahams svou činnost a začal vyučovat hru na kytaru.
Uprostřed 90-tých let byli Abrahams a BLODWYN PIG znovu objevení. Jeho starý hudební "přítel-nepřítel" Ian Anderson mu znovu pomohl, aby se zviditelnil.
Mick Abrahams byl a je jedním z největších kytaristů. Bohužel patří k těm, kterým se nikdy nepodařily velké hity, možná proto, že vždy zůstával věrný své hudbě.

/Ilona/

Blodwyn Pig - Discografie


Ahead Rings Out - 1969
Getting To This - 1970
Lies - 1993
All Tore Down - Live - 1994
Pig In The Middle - 1996
The Fully Porky - live in London 1991 - 1998
This Is

 

About Us | Contact Us | ©2007 Mládek Zdenek